Fiberkarta – se aktuellt läge på arbetet

Föreningen använder ett kartverktyg som är framtaget av en fiberförening på Gotland. Verktyget heter Fiberkartan och används i arbetet med att markera fastigheter som anmält intresse för fiber och medlemskap, en karta för landsbygden och en för tätorten. På kartorna markeras även de fastigheter som inte är intresserade av fiberanslutning. Fiberkartorna ger på så sätt en bra bild över förutsättningarna för ett fibernätverk på landsbygden runt Länghem respektive Länghems tätort.

Klicka på någon av länkarna nedan så kommer du till aktuell fiberkarta för Länghem Landsbygd Fiber. Har du några frågor om fastighetsanslutningarna så kontakta någon i styrelsen.

Klicka här för att komma till aktuell fiberkartan för Länghems landsbygd.

Klicka här för att komma till aktuell fiberkarta för Länghems tätort.

5 thoughts on “Fiberkarta – se aktuellt läge på arbetet

 1. Hej! Jag heter Inger Österberg Nilsson och kommer i början av augusti att flytta in på Norra Lergered, Åsenhill. Önskar där ha fiber. Nuvarande fastighetsägare ej ansluten.
  Önskar även vara med i föreningen.

  • Hej!

   Vad roligt att du vill ansluta din fastighet till föreningens fibernät. I dagsläget är nästan hela första etappen av fibernätet inklusive norra Lergered färdigställd vilket innebär att vår entreprenör redan flyttat större delen av sina maskiner och anställda till andra projekt. Detta innebär att vi inte kan utöka nätet i dagsläget, men längre fram kommer en utökning att ske. I dagsläget finns ingen tidsplan för utökningen, men i princip gäller det att tillräckligt många fastighetsägare måste vara intresserade inom ett visst område. Det bästa du kan göra är att göra en medlemsanmälan på hemsidan (adress: http://www.fiberilanghem.se/bli-medlem/ ) och på så sätt får vi in alla de uppgifter vi behöver. Du läggs sedan in i en lista över intresserade (vi har fått ytterligare en i Norra Lergered tidigare) så är underlag för framtida utvidgning.

   //Lars

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *