Lägesrapport

Av | 17 januari, 2014

Ett delmål är att många markeringspinnar ska synas i terrängen.På hemsidan kommer du att kunna följa hur projektet fortlöper samt vad som är på gång just nu. Vi kommer att uppdatera hemsidan så ofta det går. Här kommer en liten uppdatering för er som undrar över läget just nu.

2014-01-17 Nytt år har anlänt och LLF ser fram emot ett spännande 2014 med nya mål i siktet. Vi har jobbat hårt med medlemsvärvning och där behövs det lite krafttag. Vi har även påbörjat beräkningen av alla kostnader och inventerat vissa schaktsträckor runt Fägerhult bl a. Inventeringen består i mestadels av genomgång på markförhållanden och inventering av behov av tillstånd. Anslutningsgraden för hela LLF har närmat sig 40% och vissa områden har riktigt höga anslutningsprocent. Vi kommer att presentera en lite graf som visar de olika områden samt vart det behövs lite mer krafttag. Fiberkartan uppdateras hela tiden och det går alldeles utmärkt att kontrollera så att ens egen fastighet som skall ha anslutning verkligen är grönmarkerad. Vi planerar även ett årsmöte i vår där vi närmare kommer att göra en presentation av arbetet hittills men även presentera en anslutningskostnad. Det närmar sig.

2013-12-21 Julen närmar sig vår landsbygd men arbetet med förprojektering pågår för fullt. Just nu pågår arbetet med att markera schaktsträckor för anslutningsnätet till fastigheterna. Samtidigt fortsätter antalet medlemmar och anslutningar att öka. Vi börjar sakteligen närma oss ett preliminär kostnad för anläggning av fibernätet till landsbygden men fortfarande återstår mycket arbete med att samla in uppgifter på schaktsträckor samt priser på materiel och arbete. Många har uppmärksammat arbetet med fiberkartan och noterat oss om felaktigheter och det är vi hjärtligt tacksamma för. Ni är välkomna att höra av er om ni har frågor om pågående arbete.

Vad händer sen?

När medlemsavgiften har inkommit så markeras fastigheten som angivits i ansökan på vår karta. Hela LLF är indelad i 4 områden. Varje område har en egen områdesansvarig. När tillräckligt många fastigheter blir markerade så kommer projekteringen starta. Vid projekteringens första etapp börjar inventering av möjlig kabelväg för fibern. Då kommer vi att synas ute på vägarna och bland markerna.

Hoppas vi ses där ute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *