Ange hur du vill välja tjänster – sista dag är 31 mars

Arbetet med fibernätet har nu kommit så långt att det är dags att välja tjänster och tjänsteleverantörer. Föreningen erbjuder ett öppet fibernät vilket innebär att du själv väljer vilka tjänster du vill använda och betala för. Du väljer också vilken leverantör som du vill ska leverera dessa tjänster. Tre exempel på tjänster är TV, bredband och fast telefoni. Du som medlem behöver nu välja om du vill teckna dig för det gruppavtal som föreningen förhandlat fram eller själv välja tjänster från www.byalagsportalen.seEftersom föreningen administrerar gruppavtalet måste du som medlem anmäla om du vill välja gruppavtalet, själv välja tjänsteleverantör eller vill ha en vilande anslutning genom nedanstående anmälningsfunktion senast 31 mars 2016.

Observera att om du anger valet ”Välja själv” och avser att själv välja tjänster från www.byalagsportalen.se gör du själva valet första gången du kopplar in din dator till den röda porten på inomhusboxen (fibermodemet). Du blir då automatiskt dirigerad till den sida där du beställer tjänster och abonnemang. Väljer du själv väljer du således tjänster senare, men föreningen måste få veta redan nu om att du avser att välja själv eller vill ha en vilande anslutning för att kunna förmedla detta till vår kommunikationsoperatör.

Vill du läsa mer om de tre alternativen gör du det enklast genom att trycka på följande länkar:

Välja själv – Du väljer tjänster själv via Byalagsportalen

Gruppavtal – Du väljer ett standardabonnemang för tv, telefoni och internet

Vilande anslutning – Du väljer att inte ha några tjänster kopplade till din anslutning

Du kan hitta ungefär samma information i det nyhetsbrev som delats ut i postlådorna under mars månad. Läs nyhetsbrevet genom att trycka här: Nyhetsbrev-LLF-2015-13-160302.

Du registrerar ditt val av alternativ genom att fylla i och skicka in nedanstående enkät. Har du fler än en anslutning anger du samtliga anslutningar och tillhörande val vid sista frågan. Du kommer inte att få någon individuell bekräftelse på ditt val i samband med registreringen eftersom tekniken inte klarar det. Däremot kommer vi att skicka ut ett gruppmail till alla som valt en viss typ av anslutning efter den 31 mars.

Glöm inte att trycka på ”Avsluta undersökningen” längst ned för att skicka in din anmälan.

[survey id=1537]

30 thoughts on “Ange hur du vill välja tjänster – sista dag är 31 mars

 1. Om man väljer ”Vilande anslutning”, hur lång tid tar det att koppla in tjänster om man vill det vid senare tillfälle? Och kostar det mer då, eller samma månadsavgift/avtal som nu?

  • Du som har vilande anslutning och vill beställa tjänster i efterhand, gör detta genom att ansluta datorn till den röda porten på fibermodemet och öppnar webbläsaren, surfa in på byalagsportalen.se och välj tjänst. Tjänsten är igång inom en halvtimme. Detta gäller enbart för er som har fått ett fibermodem av föreningen. Priserna är samma oavsett när du hoppar på.

   //johan

 2. Hej!
  Danne Ömmesala här..
  Fundera på flex8 eller flex16 genom gruppavatalet hos Boxer.
  Är kanal 3,6,12 osv. i alla fall del av avtalet även om dom inte levereras genom fiberledningen, eller kan man välja 8 kanaler (vid val av flex8) utöver dom kanalerna?
  Hörs,
  Danne

 3. Efter önskemål från Boxer har vi kompletterar anmälan med två frågor rörande överföring av fast telefonnummer och om någon eventuellt har redan har tjänster hos Boxer. Du som redan lämnat en anmälan behöver inte skicka en ny. Vi kontaktar dig vid behov.

  //Lars Hedegård

  • Hej!

   Det är svårt att hitta orsaken utan att se hur du gör. Systemet ska känna av så att strukturen liknar en e-postadress (t.ex innehåller @). Får du något felmeddelande? När jag testar att göra en anmälan fungerar det bra.

   //Lars Hedegård

 4. Jag funderar på att välja gruppavtalet, och flytta över mitt telefonnummer. Men jag vill inte ha trådlösa telefoner. Jag vill kunna koppa in mina befintliga telefoner (som är anslutna med vanlig telefonledning) till inomhusboxen via telefondosan som följer med abonnemanget. Följer det med en mellanpropp så jag kan sätta in den i förstajack och därmed slopa inkommande teleledning?

  • I paketet flrån Boxer ingår det en mellanpropp som du kan ansluta till det första jacket (det där telefonledningen kommer in) och då har du möjlighet att nyttja alla de telefonjack du har i huset.

   Ett förslag är att du samtidigt kopplar ur inkommande telefonledning från det första jacket för att undvika att blixten/åskan tar sig in den vägen.

   //Lars

 5. Om vi väljer gruppavtalet och säljer fastigheten inom tre år kan den nye ägaren ta över abonnemanget?

  • Hej! Det går bra att överlåta abonnemanget på den nya köparen. Du kan även ta med dig abonnemanget till dina nya bostad om Boxer har tekniska möjligheter att erbjuda abonnemanget på den nya bostaden.

   //johan

 6. Jag hade gärna haft ett avtal utan fast telefoni, mend et alternativet hittar jag ingen stans så jag gissar att man inte kan välja bort det och komma billigare undan?

  • Om det är gruppavtalet du tänker på så är den fasta kostnaden den samma oavsett om du väljer att använda telefonin eller inte. Däremot betalar du inte några samtalskostnader om du inte nyttjar telefonin och du behöver inte koppla in den om du inte så önskar. Om du väljer själv går det däremot att hitta ”Paket” med TV och bredband. Ett exempel på leverantör som har ett sådant paket är Bredbandsbolaget. Du hittar ett av deras paket på: http://byalagsportalen.se/serviceguide/index/consumers/service/2555. Kostnaden för detta paket verkar dock vara högre än gruppavtalet vad jag kan se.

   //Lars

 7. Hej! E-post fungerar sisådär att ange. Min @me.com fungerade inte utan jag fick använda min jobbmail med .se . Då gick det. Mvh b-o

  • Det verkar vara något som inte är som det ska med anmälningsfunktionen. Det är dock inte helt avgörande att vi får med e-postadressen om det inte fungerar. Det viktiga är att vi får namn, medlemsnummer, fastighet och valet.

   //Lars

 8. Telefonnummer… om man anmäler ett telefonnummer till gruppavtalet hur fungerar det då praktiskt? Vad händer med avtal med Telia som man har idag, ingen vill ju betala dubbelt och Telia har ju uppsägningstid…att ha samma telefonnummer hos två olika leverantörer förmodar jag är uteslutet… alla vänner kan befintligt nummer så det vill man ju behålla…

  • Om du anger ett telefonnummer som skall porteras till den nya leverantören, så sker detta när avtalet med din nuvarande leverantör löper ut. Du behåller alltid det gamla telefonnumret. De enda som du e.v riskerar att betala dubbelt för är telefonikostnaden hos Telia. Hos Boxer ingår kostnaden i månadskostnaden.

 9. Jag har nu anmält Gruppavtal till våra 2 hus, kommer det någon bekräftelse via mail på att bokningen kom fram????

  • Det skickas inte ut någon bekräftelse på detta nu. Det kommer att gå ut ett gruppmail till att som har valt viss typ av tjänst senare. //johan

 10. Hur vet jag att min anmälan gick igenom om man inte får någon bekräftelse ? Sidan försvann bara!!

  • Jag kan bekräfta att din anmälan gått igenom. Tyvärr erbjuder inte den tjänst som vi nyttjar möjligheten att skicka ut en automatisk bekräftelse. Det vi kommer att göra istället är att skicka ut ett gruppmail till de som valt respektive alternativ där valet framgår. Har det då blivit något galet är det inga problem att ändra det.

   //Lars

 11. Hur kan jag få bekräftelse på mitt val. Försökte skriva ut när jag hade gjort val av gruppvalet men det gick ej!

  • Vi kommer att skicka ut ett gruppmail till de som valt respektive alternativ som en bekräftelse på valet lite längre fram. Jag hoppas att det ska vara till fylles.

   //Lars

 12. Återställningen efter grävningen på min tomt är inte bra sen undrar jag när de kommer och kopplar ihop avgrävda kablar till gräsklipparen jag vill vara hemma när de gör detta så att jag ser att gräsklipparen fungerar ring innan

  • Entreprenören arbetar kontinuerligt med återställningen och arbetar igenom område för område. Återställningen sker en tid feer själva förläggningsarbetet.

   //Lars Hedegård

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *