Fortsatta störningar i Dannike

Av | 10 februari, 2019

Uppdatering 2019-02-23

Efter ett antal veckors felsökning av störningarna på noden i Dannike så har IP-Only hittat en åtgärdsplan. I veckan som gick beställdes det nya delar som distribuerar ljuset till noden från Borås. Dessa delar anlände till Göteborg i fredags och planeras att bytas på måndag. Under bytet kommer det bli ett kort avbrott på alla tjänster. Vi kommer att meddela på hemsidan när arbetet är klart och felet är åtgärdat.

De störningar som upplevs i Dannike-området är framförallt reducerad kapacitet på tjänsterna, störningar på TV-signalen och sämre hastighet än förväntat.

 

Uppdatering 2019-02-18

Felsökning pågår fortfarande i Dannike-noden. Teknisk ansvarig från föreningen har haft ett möte med IP only idag per telefon och diskuterat några tänkbara lösningar. Det pågår just nu möten internt hos IP Only:s Nätdesign avdelning om att e.v byta våglängd på det ljus som används till noden. Om detta skulle kunna lösa problemet så kommer omkoppling att göras snarast i nätet. Avbrott kommer att märkas under omkopplingen. Vi försöker uppdatera med mer information så snart vi nås av detta.

 

De åtgärder som utfördes på Skanovas fiber i fredags har inte gett det resultat som det borde göra. Det förekommer fortfarande störningar på TV signal och till viss del även hastigheten på bredbandet.

Ni som fortfarande upplever problem, uppmanas att kontakta tjänsteleverantören och gör felanmälan till dem. Föreningen kommer att ta kontakt med IP-Only på måndag morgon för att få besked om vidare åtgärder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *