Hösten 2016

Nu har hösten anlänt sedan en tid tillbaka i Länghem och Dannike. Fiberarbetet i Länghem Landsbygd fiber är nu avslutat som när på en del enstaka anslutningar som ännu inte är klara. Några grävningar på egen tomt kvarstår hos en del och de som ännu inte gjort detta, kommer att få sin anslutning svetsad när föreningen har entreprenör åter i området. En tilläggsavgift kommer att tas ut på de som ännu inte grävt klart på tomten, detta gäller inte er som köpt ingrävningen av SLL.

Om du saknar utomhusbox eller modem, meddela detta snarast till föreningen på info@fiberilanghem.se. Glöm inte att ange ditt medlemsnummer.

Arbetet med att byta de gulnande utomhusboxar är ännu inte fullt påbörjat. SLL ligger i förhandling med leverantören av boxarna (Hexatronic), som skall bekosta arbetet. Du som har en gul box kommer inte märka av när bytet är gjort, fibern behöver inte kopplas bort under själva bytet och påverkar inte fiberanslutningnen på något sätt.

Inmätningen av fibernätet har börjat och kommer att pågå en tid framöver.

En grävning återstår på Hofsnäs där Vattenfall skall gräva ner sin luftledning till Ekenäs. Detta efter krav från Länsstyrelsen. Detta arbete kommer att göras i början av December preliminärt.

Anslutningen till Perhus kommer att utföras av Tranemo Kommuns fiberentreprenör. Preliminärt så kommer detta utföras inom någon vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *