Lägesrapport 2016-03-18

Det återstår lite grävarbete i Dannike där även arbete med att blåsa fiber pågår. Vecka 10 är sista veckan som SLL gräver i Dannike. Därefter flyttas maskinerna till ett annat arbete under tre veckor innan de slutför de sista delarna som ska göras.

Vecka 13 är det planerat att tryckning under riksväg 27 ska genomförs. Fortsatt fiberblåsning i Länghems tätort är planerat till vecka 14 och 15. Grävarbetet i Länghems tätort startar igen när vädret tillåter, uppskattningsvis om ca två veckor. Område 3 och 4, d.v.s. på Rådde-sidan om järnvägen, är kvar att gräva.

Föreningen har mottagit synpunkter på återställningen efter vissa grävarbeten. Synpunkterna förmedlas kontinuerligt till entreprenören som kommer att åtgärda dessa så fort vädret tillåter.

Föreningen har fått ett preliminärt datum den 29 april när Länsstyrelsen ska besluta om föreningens ansökan.

2 thoughts on “Lägesrapport 2016-03-18

  1. Hur vet man om entreprenören anser att de är klara med återställandet eller inte? Ett dike in på min tomt är fortfarande öppet så det förstår jag att de antagligen kommer att fylla igen. Men resten, om de fyller igen diket en dag när jag är på jobbet och sedan inte kommer tillbaka?

    • Hej!

      Generellt arbetar entreprenören med olika arbetslag, dvs. ett som gräver och ett som återställer. Det kan därför dröja lite mellan första grävning och själva återställningen. Är det så att du inte är nöjd med hur entreprenören återställt arbetet i närheten av din fastighet är du välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen, i första hand den som är områdesansvarig för där du bok. Eftersom vi som är engagerade i styrelsen för fiberföreningen bor i området finns vi kvar även om entreprenören gjort färdigt arbetet runt din fastighet. Kontakta därför den som är områdesansvarig där du bor (för en lista klicka på följande länk: för att diskutera återställningen.

      //Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *