Liten lägesrapport efter de första veckorna på året

På grund av kylan och snön som vi fick efter nyår bröts arbetet i tätorten efter nyåret och maskinerna flyttades till Dannike. I Dannike har det varit tre maskiner som arbetat parallellt med att färdigställa de sträckor som återstår där.

Under vecka två genomfördes en hel del blåsning av fiber, bl.a. i Ingestorp, Fägerhult, Ömmesala/Hofsnäs och stugbyn. Efter att blåsningen av fiber är genomförd kommer entreprenören (SLL) att montera och svetsa fiberkabeln och därför är det viktigt att du som ska borra hålet själv i din vägg gör detta omgående så att entreprenören kan se var du vill ha din utomhusbox. Instruktioner för håltagningen hittar du genom att trycka här.

En glädjande nyhet är att föreningen fått de efterlängtade tillstånden från Trafikverket att kunna genomföra tryckning under både järnvägen och riksväg 27. När tryckningarna kommer att genomföras beror på när entreprenören har möjlighet att planera in det. Styrelsen arbetar för att det ska bli så snart som möjligt.

En andra glädjande nyhet är att Länsstyrelsen påbörjat handläggningen av föreningens bidragsansökan. När beslut om bidrag ska fattas är inte bestämt, men det är ett steg fram att handläggningen påbörjats. Länsstyrelsen har beslutsmöten en gång i månaden från och med februari.

Vid styrelsens senaste möte (17/1-2016) beslutades att arbetet med den framtida ekonomiadministrationen ska fokusera på en lösning där föreningen köper in tjänsterna från någon enskild person (firma) eller ett större företag. Arbetsgruppen bestående av Camilla och Lars fortsätter att arbeta med detta för att hitta en bra lösning. Har du ånga idéer får du gärna hör av dig. Kontaktuppgifter hittar du genom att trycka här.

Vid styrelsemötet togs också beslut om att gå vidare med Boxers förslag till gruppavtal gällande tjänster. I detta arbete är nästa steg att alla vi som är medlemmar får ut information om de möjligheter till tjänster som finns och därefter väljer om vi önskar hänga på gruppavtalet eller väljer själv från www.byalagsportalen.se. Mer information om detta kommer, bl.a. kommer ett speciellt nyhetsbrev att skickas ut när det är dags att välja.

 

13 thoughts on “Liten lägesrapport efter de första veckorna på året

 1. Ni borde nog meddela lite tidigare när utomhusboxarna skall sättas upp. Vi fick reda på det genom ett herrans oväsen när de började borra i huset. Montören kunde ju också ringt på dörrklockan och sagt till innan han började sätta upp boxen. Jag får hoppas att det blev på rätt ställe på väggen.

  • Hej!

   På uppdrag av fiberföreningen har entreprenören fått uppdrag att montera utomhusboxarna. Om inte boxens placering i förtid är utmärkt så monteras boxen där entreprenören anser att det är lämpligast. Viktigt är att markeringen är gjord. Detta för att spara tid och pengar och undvika att det blir dyrare.

 2. Undrar lite när sll kommer och gräver ner kanalen på min tomt. Beställde det innan jul men inte hört något än

  • Hej! Vädret slog till och det blev snabbt kallt och en del snö vilket gjorde att arbetet i Tätort fick flyttas fram. Preliminärt kommer de att påbörja arbetet igen i tätorten i slutet på februari om inget händer med vädret.

 3. Hej, när dom plöjde för kabeln kom dom in på tomten genom att bryta sönder mitt staket med en kofot. När kommer dom och lagar det? Vore f.ö. tacksam om dom meddelar/knackar på när dom ska in på min tomt. Tycker det är oförskämt och mycket irriterande att inte bli kontaktad när arbete ska utföras på min fastighet.

   • Upptäckte av en händelse att en person lagade mitt staket. Tack för det. Han glömde dock att kontakta mig, så ta gärna med den punkten till mötet. Svårt att tänka mig att någon vill ha främmande människor på sin tomt ovetandes.

    //Åsa

    • Hej! En av anledningarna till att föreningen har valt att placera en utomhusbox på fastigheten som skall ha fiber, är just att underlätta för entreprenören att inte behöva boka tid för hembesök. Om vi ändå måste boka tid för att montera utomhusboxen så kommer detta bli mer tidskrävande och kosta mer pengar för föreningen och således för medlemmarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *