Liten lägesrapport efter de första veckorna på året

På grund av kylan och snön som vi fick efter nyår bröts arbetet i tätorten efter nyåret och maskinerna flyttades till Dannike. I Dannike har det varit tre maskiner som arbetat parallellt med att färdigställa de sträckor som återstår där.

Under vecka två genomfördes en hel del blåsning av fiber, bl.a. i Ingestorp, Fägerhult, Ömmesala/Hofsnäs och stugbyn. Efter att blåsningen av fiber är genomförd kommer entreprenören (SLL) att montera och svetsa fiberkabeln och därför är det viktigt att du som ska borra hålet själv i din vägg gör detta omgående så att entreprenören kan se var du vill ha din utomhusbox. Instruktioner för håltagningen hittar du genom att trycka här.

En glädjande nyhet är att föreningen fått de efterlängtade tillstånden från Trafikverket att kunna genomföra tryckning under både järnvägen och riksväg 27. När tryckningarna kommer att genomföras beror på när entreprenören har möjlighet att planera in det. Styrelsen arbetar för att det ska bli så snart som möjligt.

En andra glädjande nyhet är att Länsstyrelsen påbörjat handläggningen av föreningens bidragsansökan. När beslut om bidrag ska fattas är inte bestämt, men det är ett steg fram att handläggningen påbörjats. Länsstyrelsen har beslutsmöten en gång i månaden från och med februari.

Vid styrelsens senaste möte (17/1-2016) beslutades att arbetet med den framtida ekonomiadministrationen ska fokusera på en lösning där föreningen köper in tjänsterna från någon enskild person (firma) eller ett större företag. Arbetsgruppen bestående av Camilla och Lars fortsätter att arbeta med detta för att hitta en bra lösning. Har du ånga idéer får du gärna hör av dig. Kontaktuppgifter hittar du genom att trycka här.

Vid styrelsemötet togs också beslut om att gå vidare med Boxers förslag till gruppavtal gällande tjänster. I detta arbete är nästa steg att alla vi som är medlemmar får ut information om de möjligheter till tjänster som finns och därefter väljer om vi önskar hänga på gruppavtalet eller väljer själv från www.byalagsportalen.se. Mer information om detta kommer, bl.a. kommer ett speciellt nyhetsbrev att skickas ut när det är dags att välja.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *