Föreningens styrelse

Styrelsen för Länghem Landsbygd Fiber består i dagsläget av tio ledamöter. Kontakta gärna någon av styrelseledamöterna om du har frågor om föreningen eller fiber i Länghem.

Namn Telefonnummer
E-post
Lars-Erik Enoksson, ordförande 0708-644407 lars-erikgralasa.se
Ulf Andersson 0705-342533 ulf.enetgmail.com
Johan Lindqvist 0706-213350 johanfiberilanghem.se
Fredrik Dimberg 0722-024800 fredrik_dimberghotmail.com
Lars-Ingemar Martinsson 0705-884847 lars-ingemar.mpipelife.se
Christoffer Suhonen  0730-734163  christoffersuhonen88gmail.com
Katarin Gunnarsson, kassör 0736-679870 katarina.gu85gmail.com
Magnus Claesson c.outilive.se
Steffan Ottosson 0706-675998 stefan.ottossonericsson.com
Magnus Schmidt 0725-281038 magnus.v.schmidttelia.com

12 thoughts on “Föreningens styrelse

 1. Hej! Vill meddela att jag kommer 31/3 2014 flytta till fastigheten ”Ekön” i Ömmesala. Tidigare ägare Ulf Ulander har varit med på intresselistan för fiber i Länghem. Jag vill som ny ägare att denna fastighet är med för att i framtiden få tillgång till fiber. Ni kan lägga in min adress på Ulanders ”plats”.

  mvh Carl-Johan Gunnardo, Ulricehamn 0709-519031

 2. Jag har en kollega på jobbet som sitter i en annan fiberstyrelse inte långt härifrån. Han sa att små orter som Länghem kommer att få landsbygdsstöd även till tätorten. Stämmer det? Har byn mindre än 3000 invånare så ska de få bidrag. Har ni fått samma svar? Vilket pris är det iså fall som gäller idag?
  Med vänlig hälsning Elisabeth Johansson

  • Hej!
   I den första informationen om det nya landsbygdsstödet som kom i höstas var det mycket riktigt tänkt så att mindre orter också skulle kunna få bidrag, men beslutet har dragit ut på tiden och den av den senaste information som vi fått från Länsstyrelsen är bidraget till tätorten borttaget. Eftersom beslutet ännu inte är fattat vet vi dock inte hur det kommer att se ut i slutänden. I och med att vi precis upphandlat entreprenör och att antalet medlemmar ökar stadigt har vi ännu inte någon exakt kostnad. Med 370 medlemar och med 40 % bidrag skulle en anslutning hamna på ca 18 000 kr. Denna kostnad är dock högst preliminär.

   Med vänliga hälsningar

   Lars Hedegård

 3. Hej. Jag är ute i Forsa i Dannike med markupplåtelseavtalen och har fått en fråga från en markägare och medlem. Den handlar om att man hört att förening skall tas över av Tranemo kommun när det är färdig byggt. Då är frågan vad som händer med oss på andra sidan kommungränsen, dvs om Tranemo kommun tar ansvar för nätet även för oss på Dannikesidan?
  Med vänliga hälsningar Magnus Skog

  • Hej!

   Vad jag vet finns ingen diskussion om att Tranemo kommun ska ta över nätet när det är färdigbyggt utan tanken är att föreningen ska drifta och äga nätet. Däremot pågår en diskussion om hur Tranemo kommun kan stötta fiberföreningarna i kommunen. Bakgrunden är att Tranemo kommun tidigare åtagit sig att bidra med en viss summa av byggnationskostnaderna, men att nuvarande bidragsregler ifrån EU inte medger ett sådant direkt stöd eftersom EU-bidraget i sådant fall kommer att minskad med motsvarande summa. Kommunen och fiberföreningarna har därför diskuterat andra lösningar och en är att kommunen stöttat den service som behövs på nätet efter att det är byggt. Skulle det bli så innebär det att vår förening måste hitta en lösning där vi får med Dannikedelen på ett bra sätt. Ett exempel skulle kunna vara att vi betalar extra för denna tjänst. Än är dock inget beslutat och diskussioner pågår.

   Med vänlig hälsning,

   Lars Hedegård

 4. Hej

  Funderar på föreningens erbjudande via Boxer där mobilen /samtalen var över 0.80 öre/minuten. Jag som ringer både till Norge och till Finland (har delar av familjen där) bör nog tänka till innan jag binder mig vid Boxers ”mobil” erbjudande.
  Min fråga är kan jag plocka av mobildelen från föreningens förslag och fortsätta med Telias abonnemang vilket jag har idag och som absolut är de mest förmånligast för mig för närvarande framförallt gällande utlandssamtalen eller måste jag köpa hela paketet isf även att jag inte kommer att använda mig av telefonin via Boxers erbjudande. Finns det olika alternativ.

  Med vänlig hälsning
  Tuula Krantz

  • I det kollektiva gruppavtalet ingår TV, telefoni och Bredband. Du behöver inte använda telefontjänsten men det blir heller inget avdrag på månadskostnaden om du väljer att inte använda telefonitjänsterna. Kollektivavtalet är en s.k TripplePlay tjänst där samtliga av dessa tjänsterna (tv/telefoni/bredband/) ingår. Du kan däremot välja tjänster själv från byalagsportalen.se där du kan kombinera olika erbjudanden.

 5. Hej,
  Jag undrar varför inte Telia finns med i utbudet av tjänsteleverantörer?
  Att välja en kommunikationsleverantör som inte har Telia i sitt utbud verkar för mig mycket underligt och man kan knappast inte säga att man har ett öppet nät när den största av Sveriges telekomleverantörer finns med i utbudet.
  Ingen av de leverantörer som jag har tittat på som erbjuds av föreningen har alternativ med mobiltelefoni, här kan jag ha fel men jag hittar ingen just nu.

  i övrigt kan jag se att alla tjänsteleverantörer har bindningstider på 24 – 36 månader vilket inte passar för mig.

  Så för mig blir det vilande anslutning tillsvidare.

  Med vänlig hälsning
  //tomas

  • Svaret på din fråga är att Telia inte erbjuder sina tjänster om det är en konkurrent som är kommunikationsoperatör. I vårt fall lämnade Zitius (kommunikationsoperatör där Telia levererar tjänster) in ett sämre anbud, bl.a. högre pris än IP-only och därför vann IP-only upphandlingen. När jag själv frågade Telia varför de inte levererar tjänster i vårt nät fick jag följande svar:
   Hej Lars,
   I grund och botten är vi positiva till att gå in som tjänsteleverantör i ett stadsnät och det är en viktig affär för oss. Vi måste dock gå in och bedöma varje enskilt nät och titta på de specifika förutsättningarna från nät till nät, samt bestämma vilka tjänster vi i så fall kan erbjuda kunderna. Det handlar bland annat om de affärsmässiga förutsättningarna och hur stora näten är, samt hur stabila de är när det gäller teknik och support. Detta kommer att innebära att vi inte kommer att finnas med i alla nät.

   När det gäller medverkan i specifika nät så kommer vi att gå ut med information om det när vi tecknar avtal i varje enskilt nät.

   Jag förstår att det här inte är svaret som du förväntar dig men vågar inte svara på vilka affärsmässiga beslut som ligger till grund att vi inte erbjuder våra tjänster i IP-Onlys nät.

   Det är således inte föreningen som stänger ute Telia ur det öppna nätet.

   När det gäller din fundering kring mobiltelefoni får du gärna utveckla den för vad jag vet så erbjuder t.ex. Alltele obilabonnemang (har själv Alltele på jobbet).

   Även de långa bindningstiderna du hittat gör mig fundersam för går jag in på http://www.byalagsprotalen.se och kikar på t.ex. de paket Banhof erbjuder så är bindningstiden 0 månader och uppsägningstiden 1 månad.

   //Lars

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *