En milstolpe: upphandling av kommunikationsoperatör utlagd

Photo: Mihai DumitruEn viktig milstolpe är passerad i arbetet för att skapat ett fibernätverk i Länghem för i veckan publicerade föreningen sin första upphandling offentligt via upphandlingsverktyget Visma Tendsign. Upphandlingen gäller tjänsten som kommunikationsoperatör i det kommande fibernätverket.  Intresserade leverantörer kan hitta underlaget för upphandlingen via t.ex. Visma Opic. Sista dag att lämna in anbud är 2015-02-13. Eftersom föreningen har kravet på sig att anbudet ska vara offentlig och ingen potentiell leverantör får gynnas finns allt material att hämta efter gratis inloggning hos Visma Opic.

Kommunikationsperatörens uppgift är att tillhandahålla och sköta den utrustning som behövs för att kommunikation ska kunna ske i fibernätet. En vanlig benämning på detta är att kommunikationsoperatören ser till att ”belysa nätet”. Det är också kommunikationsoperatören som möjliggör att avtal om tjänster (t.ex. tv, bredband eller telefon) kan skrivas mellan föreningens medlemmar och olika tjänsteleverantörer.

Direktlänk till upphandlingsinformationen hos Visma Opic.:

http://www.opic.com/upphandling/upphandling-kommunikationsoperator-%28langhem-landsbygd-fiber-ekonomisk-forening-langhem%29-aid42eb5b1f246206e3632dadd59a7fa712/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *