Medlemsinsats och anslutningsavgift

Större delen av fibernätverket finansieras genom de medlemsinsatser som föreningens medlemmar betalar in. Medlemsinsatsen är momsfri och respektive medlems ägarandel i föreningen. Det innebär att en medlems som går ur föreningen (dock ej genom uteslutning) har rätt att få tillbaka sin inbetalda insats efter att viss tid har gått ifrån att medlemmen sagt upp sitt medlemskap. Tiden för återbetalningen regleras i stadgarna.

Har fastighetsägaren beställt flera anslutningar kan det vara aktuellt att betala flera insatser. De anslutningsalternativ som finns går det att läsa mer om genom att trycka här.

Insatsen kommer att begäras in allteftersom föreningen behöver kapital för att betala förläggning av fiberslang, inblåsning av fiber. Den preliminära planen (beslutad i juli 2015) för inbetalning av insatsen är att fakturor kommer att skickas ut enligt följande:

  • 2500 kr för betalning i maj/juni 2015
  • 6000 kr för betalning i augusti 2015
  • 5500 kr för betalning i september 2015 (skickas dock ut samtidigt med fakturan om 6000 kr i augusti)
  • 3000 kr för betalning i december 2015.

För medlemmar boende i Dannike har faktura nummer ett och två slagits ihop eftersom arbetet gått betydligt fortare än beräknat och föreningen därmed behövt betala entreprenören i en högre takt än beräknat.

För att din inbetalda insats ska kunna kopplas till just dig är det viktigt att du anger det OCR-nummer som finns på fakturan.

I samband med att fastigheten ansluts till fibernätet och nätet ljussätts kommer en anslutningsavgift om 1800 kr inklusive moms att faktureras fastighetsägaren. Preliminärt skickas den ut i mars/april 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *