Statusuppdatering för arbetet

Av | 23 augusti, 2015
Under vecka 34 färdigställdes området kring Gäddviken och Simmesjön. Samtidigt har många fastigheter tillkommit till fibernätet i Länghem. Från vecka 33 och framåt till preliminärt vecka 36 är grävmaskinerna i Varred och färdigställer. I detta området har de stöt på mycket berg vilken kan göra att arbetet tar lite längre tid.
Under vecka 36 kommer entreprenören att påbörja grävning i Forsa på sidan mot Torpa och Fägerhult. Arbetet hänger på tillståndet från Trafikverket som inte har kommit ännu till föreningen. Från vecka 36 och framåt under cirka 2-3 veckor gräver entreprenörden därefter i Fägerhult, Rosenlund, Strömmen, Hyared, Porten och Torsö.
Under vecka 37 kommer byggnation av nod 104 (dvs. söder om 27:an) i Bragnum byagård att påbörjas. Detta arbete väntas ta cirka en vecka och innefattar bl.a. att dra in slangar samt montera skåp, blåsa stamfiber e.t.c. Beslut om tidpunkt för driftsättning av nod 104 kommer att tas längre fram.
Planering av sjökabelförläggning till Hofsnäs och Torpa pågår för fullt och entreprenören kommer att presentera en kostnad för detta. Även planering av Länghems tätort pågår och sträckor planeras i samråd med entreprenören.
Utbredning till Dannike och Boanäs är klar och även här finns färdigprojekterade sträckor som kommer att lämnas in till vår entreprenör.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *