Statusuppdatering: tätorten påbörjad och 500 anslutningar!

Av | 17 november, 2015
Arbete-tatorten-langhem-llf-2-151112Under vecka 46 har grävning äntligen påbörjats bakom Ekvägen i Länghems tätort. Starten i tätorten har blivit fördröjt, men är nu i full gång.  Området runt Ekvägen är inte klart än, utan det finns några mindre sträckor kvar att göra. Dessa kvarvarande sträckor kommer att utföras med en mindre maskin. Från vecka 47 kommer grävning att fortsätta i området runt Ingsvallen. Gatorna Kastenjevägen, Cypressvägen, Oxelvägen, Häggvägen samt Hasselvägen kommer att påbörjas under innevarande vecka och pågå framåt.
Har du fått din slang vid tomtgräns bör du omgående påbörja arbetet att gräva ner slangen om du inte har beställt grävning av entreprenören. Fiberblåsning pågår för fullt i området och kundslangen måste vara framgrävd till huset innan fiber kan blåsas till utomhusboxen.
Antalet medlemmar som önskar en fiberanslutning växer stadig och under vecka 46 nåddes 500 anslutningar. Detta är mycket glädjande.
Fiberblåsningen har slutförts söder om riksväg 27, men sträckan vid Sämsjön och upp mot Källekärr är kvar att blåsa. Fibersvetsning pågår i detta område och först svetsas det ute i skåpen.
Arbete-tatorten-langhem-llf-151112Under vecka 47 kommer fiberblåsning att påbörjas i den norra delen av Forsa och sedan fortsätta söderut mot samhället. På denna sträckan blåses stamfiber i Fägerhult, Porten, Torsö, Ömmesala, Enet samt sommarstugeområdet kring Hofsnäs.
I landsbygden är det så gott som färdiggrävt, det som framförallt återstår är ett antal tryckningar under vägar.
I Dannike pågår grävning för fullt. Sträckan Forsa, Borggården och mot Hultet färdigställs och grävningen kommer därefter att påbörjas kring Jättebo och mot Berg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *