Beviljat stöd samt driftsättning

Av | 29 april, 2016

Föreningen fick idag besked om att Länsstyrelsen beviljat den ansökan om stöd till byggnationen av fibernätet på landsbygden vilket är väldigt glädjande. Maximalt kan föreningen få bidrag motsvarande 40 % av de kostnader som är bidragsberättigade. Stödet är en del i Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Planerad driftsättning av fibernätet i Länghem

En plan för den första delen av driftsättningen är också spikad. Driftsättningen kommer att ske i steg för att nå en så effektiv process som möjligt med inte alltför många anslutningar per omgång att hantera. Från vecka 20 och framåt kommer driftsättning av fibernätet att påbörjas. De områden som är först ut med att få ljus i fibern är samtliga fastigheter söder om riksväg 27 d.v.s Bragnum, Broaslätt, Grälåsa, Holm, Simmesjö med omnejd samt områdena Varred Dammsberg och Björkelund. Delar norr om Länghem som kommer att driftsättas från vecka 20 är Forsa (Länghemssidan), Fägerhult, Torpa, Rosenlund, Strömmen, Hjortatorpet, Porten, Ömmesala, Enet samt Hofsnäs Stugby.
Under pågående driftsättning så kommer WAN-lampan att tändas upp på inomhusboxen. När WAN-lampan lyser på inomhusboxen så är fibern inkopplad. Det kan dröja ytterligare någon dag innan du kan beställa tjänster. Gör ingen felanmälan av utrustningen förrän föreningen har lagt ut på hemsidan att ditt områden är färdigt. Det kan dröja ytterligare nån vecka innan det är helt driftsatt i dessa områden.

Övriga områden meddelas senare.

För er som beställt gruppavtal så kommer det brev i brevlådan när tjänsten är aktiverad, d.v.s du behöver inte beställa någon tjänst via www.byalagsportalen.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *